Menu

Pagina's: [1] 2
Gedurende het gehele jaar organiseert de Dyane Vereniging Nederland diverse evenementen zoals toertochten, technische evenementen, magazijndagen en een kampeerweekend. Deze evenementen zijn te vinden op deze pagina. 

Wilt u zelf een toertocht of iets anders organiseren voor de Dyane Vereniging Nederland kunt u contact opnemen met Willem van Noorden.
Zie pagina "bestuur" voor telefoonnummers en/of emailadressen.

Ook de Dyane vereniging zal in augustus tijdens de ICCCR van zich laten horen. Wat kunnen jullie verwachten van onze vereniging.

Van 11 t/m 14 augustus 2016 is het Landgoed Middachten in de Gelderse gemeente Rheden het decor voor de 16e International Citroën Car Club Rally.

Toerrit van magazijn naar Middachten
Voor onze eigen leden organiseren we op woensdag 10 augustus een gezamenlijke rit vanuit ons magazijn in Zeeland naar het terrein van de ICCCR. Onderweg kunnen leden die vanuit het Noorden komen aansluiten bij de groep. Op het terrein zelf willen we als vereniging een gezamenlijke plek regelen voor onze leden waar we onze tenten kunnen opslaan rond een gezamenlijke partytent met de mogelijkheid in de ochtend samen te ontbijten, in de avond een gezellige BBQ te houden of gewoon zo maar gezellig met elkaar kletsen.

Gezamenlijk kamperen
We willen onze leden vragen aan ons door te geven of je op onze gezamenlijke plek van de vereniging te komen staan en/of mee wilt doen met de rit naar het ICCCR terrein op 10 augustus. Geef jullie voor 1 juli op via het mail adres van de vereniging : info@dyane.nl of via m.b.j.schulte@ziggo.nl.

'Jeu de Pneu'.


Niet alleen voor de eigen leden van onze vereniging maar voor alle geïntresseerde Citrofielen organiseren we verder een heuse 'Jeu de pneu' wedstrijd op vrijdag 12 augustus, oftewel een jeu de boule wedstrijd met je eigen reservewiel (zelf mee te nemen). Leuk voor de HY rijders! Hilariteit verzekerd! Natuurlijk zijn er leuke prijzen te winnen.

Olievulpijpcontrole A-types
Op donderdag 11 augustus bieden we aan alle A-Type rijders de mogelijkheid om hun olievulpijp te controleren.


De olievulpijp in een A-type heeft behalve de functie van olie bijvullen ook een andere  belangrijke functie. Omdat de beide zuigers gelijk naar buiten gaan en naar binnen komen, ontstaat er in het carter een verschil in druk. Komen de zuigers naar binnen, dan ontstaat er overdruk, gaan ze naar buiten dan ontstaat er onderdruk. Met name de overdruk is ongewenst: eigenlijk perst de motor dan de olie naar buiten. Je wil dus liever een constante onderdruk in je carter hebben. Heb je geen onderdruk of zelfs overdruk dan werkt het smeersysteem niet zoals het hoort.  De verschillende lagers in je motor moeten wel gesmeerd worden met een klein beetje olie. Om dit te reguleren is de olievulpijp(ventiel) van groot belang.


Bij een te hoog oplopende druk in het carter zou er olie naar buiten geperst kunnen worden,. Door het ventiel kan de te hoge druk afgevoerd worden naar het luchtfilter en daarna in de verbrandingsruimte verbranden. Een deel van de in deze lucht aanwezige oliedamp condenseert weer tot olie en loopt via het pijpje terug naar het carter. Wanneer het ventiel niet meer goed werkt kan het gebeuren dat er teveel damp met daarin olie wordt weggeblazen naar het luchtfilter. Hierdoor ontstaat een hoger olieverbruik.

De motor lekt dan meestal op veel plaatsen olie, want bij voldoende onderdruk zuigt de motor olie naar binnen en bij overdruk (of te weinig onderdruk) wordt de olie eruit geperst. Die lekkage komt het meest voor bij de rubberen afdichtingen en de carternaad. Vaak zie je in het luchtfilter dan ook een olieplas die via de olievulpijp omhoog gekomen is.

Bij de Dyane Vereniging Nederland hebben we een heel eenvoudig controle-instrument, zodat je binnen twee minuten weet of je olievulpijp nog werkt. Daarom organiseert de Dyane Vereniging ook op donderdag 11 augustus een olievulpijpcontrole evenement voor je A-type tijdens het ICCCR. Je bent van harte welkom met je A-type voor een controle.


Op zondag 24 april organiseert de EEEC een Oranjerit en zoals te doen gebruikelijk mogen wij meedoen met onze Dyane's en Acadianes! Deze rit start bij restaurant Fort Bronsbergen, Bronsbergen 25, 7207 AD Zutphen. Om 11.00 uur worden we verwacht met koffie en gebak.

Share on Twitter! Digg this story! Del.icio.us Share on Facebook! Technorati Reddit StumbleUpon
De A-markt, een begrip in Eend-minnend Nederland en daarbuiten
De A-markt in Gemert is weer de gelegenheid bij uitstek om die onderdelen in te kopen die nodig zijn
voor het onderhoud en de restauratie van onze A-types. Zet de datum van zaterdag 19 maart in je
agenda en kom die dag kijken, kopen en verkopen. Zoals elk jaar wordt het weer een druk bezochte
markt.

Een tafel binnen
We hebben zoals altijd de beschikking over twee grote zalen en uiteraard de ruimte rondom de Kokse
Hoeve. In het café-restaurant van de Kokse Hoeve kunnen we lunchen en een drankje nuttigen. De
kosten van een tafel zijn 5 euro voor EEEC-leden en 10 euro voor niet-EEEC-leden. De afmetingen van
een tafel zijn ongeveer 120 x 60 cm. Als je binnen wilt staan, is het belangrijk op tijd te reserveren.
Een plaats buiten
Indien je besluit buiten rondom de Kokse Hoeve te gaan staan, is reservering niet noodzakelijk en zijn
er geen kosten aan verbonden. Je dient dan wel zelf een eventuele tafel mee te brengen en afhankelijk
van het weer een partytent of dekzeil. Om een plaats te bemachtigen, dien je op tijd aanwezig te zijn.
Er worden buiten geen plaatsen gereserveerd of vrijgehouden. Ook kunnen Citroëns te koop worden
aangeboden, voor iedereen is dit gratis.
Reservering
Reserveren (uitsluitend voor binnen) met opgave van het aantal benodigde tafels kan bij Tijs Kolen en
dient voor 1 maart 2016 te geschieden. Tafels worden gereserveerd op volgorde van binnenkomst van
de aanvragen. Na 1 maart 2016 is inschrijving niet meer mogelijk. De vaste standhouders reserveren
al een jaar vooruit. De ervaring leert dat in januari alle beschikbare tafels vergeven zijn.

De dag zelf
Zoals elk jaar dienen de tafels beschermd te worden door zelf meegebrachte kleden, en wordt ‘vet
spul’ buiten uitgestald. De stands kunnen worden opgebouwd vanaf 08.30 uur, de markt start om
10.00 uur en sluit om 16.00 uur, omdat om 17.00 uur de locatie ontruimd moet zijn. De Handelseweg
voor de Kokse Hoeve zal vanaf 07.00 tot 17.00 worden afgesloten. Alleen standhouders mogen er met
de auto door, daarna dienen zij de auto op het parkeerterrein neer te zetten. Het is niet toegestaan te
parkeren in de bermen van de Koksedijk.
Het adres
Het adres is De Kokse Hoeve, Koksedijk 25, 5421 ZB Gemert, Noord-Brabant. De Kokse hoeve is
gelegen langs de weg van Erp naar Gemert.
tekst: Tijs Kolen, Enige Echte Eendenclub, foto’s: CitroenAZU

Lees verder

Maandag 16 mei

Uitnodiging voor gezamenlijke toertocht DVN en EEEC door noord-west Brabant 

Maandag 16 mei (2e pinksterdag) organiseert de DVN en EEEC een gezamenlijke toertocht door noord/west Brabant. Vanaf 11 uur zijn jullie van harte welkom bij De Rustende Jager, Oude Bossche Baan 11 te Biezenmortel.

Ter plaatse is voldoende parkeergelegenheid . Na een bakje koffie en een lekker stukje taart/vlaai is het de bedoeling om de motoren om circa 12.15 uur te starten of anderzijds aan te slingeren. De rit zal ons voeren door pittoreske plaatsjes en over schitterende dijken. Uiteraard is er voor een tussen(nood)stop gezorgd zodat een ieder letterlijk en figuurlijk voor de inwendige mens kan zorgen. Het eindpunt is ook bij De Rustende Jager waar we hopen onze benen even te kunnen strekken (onder de tafel) om nog even na te keuvelen en te genieten van een bakje koffie of een glas heerlijk gerstennat.

Inmiddels hebben natuurlijk een hoop hobbyisten hun voiture voorzien van een navigatiesysteem. Diegenen die hiervan gebruik willen maken kunnen een mail sturen naar onderstaande mailadressen. Navigatiefile (TomTom of Garmin) wordt dan in de week voorafgaande aan de rit gemaild .  

Namens DVN en EEEC

Jo Damoiseaux       jodeuchevoo@onsbrabantnet.nl 

Harry Kanters        kanters.harry@gmail.com

http://dev.eeec.nl/

http://www.dyane.nl/

http://www.de-rustende-jager.nl/
Share on Twitter! Digg this story! Del.icio.us Share on Facebook! Technorati Reddit StumbleUpon

Jouw Dyane of Acadiane wil naar Le Citron Pressé

Twijfel je nog steeds over deelname aan Le Citron Pressé van 13 tot en met 16 mei 2015? Of het wel goed voor je auto is? Of het niet te duur wordt? Wij bewijzen dat Le Citron Pressé goed is voor jouw Dyane of Acadiane: hij wordt gekeurd, lekker losgereden en zo nodig vakkundig door de ANWB Wegenwacht gerepareerd. We stellen je zelfs een korting op het inschrijfgeld voor!

tekst: Yuri Colman en Rens Korevaar, foto’s: Peter van Lint

December, de tijd van plannen maken voor het volgend jaar en de tijd van verlanglijstjes. Heb je er weleens bij stilgestaan dat jouw Dyane of Acadiane ook een verlanglijstje heeft? Hij wil onderhoud en dat laat hij met gepiep en gekraak merken. Hij wil avontuur en dat laat hij merken door op lange vakantieritten de motor extra soepel te laten draaien. Jouw Citroën wil nog meer avontuur: hij wil naar Le Citron Pressé 2015. “Hè, wil mijn Citroën dat? Valt hij daarbij niet uit? Slijt hij daarvan niet overmatig?”

Het is een hardnekkig misverstand – jawel, dat lees je goed: een misverstand - dat Le Citron Pressé slecht zou zijn voor je Dyane of Acadiane. Zeker, de rally is intensief, dus je auto moet in goede conditie verkeren. Le Citron Pressé is echter geen racewedstrijd. Dat kan ook niet, want de rally vindt op openbare wegen plaats, tussen ander verkeer. Nadat het halve deelnemersveld in 2013 in de modder vastgezeten had, was Gies’ reactie: “Dachten jullie nu echt dat ik bij het uitzetten van de rally mijn C6 over zo’n weg gejaagd zou hebben?” Dat is een mooie reality check, zowel bij twijfel onderweg als bij twijfel over inschrijving. Want zeg nou zelf, als initiatiefnemers Sees en Gies er hun C6 aan wagen, de Citroën die het duurste onderhoud verlangt sinds de SM, dan kun jij toch ook meedoen met je Dyane of Acadiane? Volg daarbij het voorbeeld van Mark Schulte, die met zijn oranje Dyane ieder jaar meedoet! In de clubbladen kan je altijd een verslag van zijn ervaringen nalezen.

De voorgaande alinea is overtuigend, hè? Vind je van wel, dan kun je je inschrijven voor de sportklasse en zie je af en toe een kasseienstrook of een bosweg op je route. Vind je van niet, dan schrijf je je toch gewoon in voor de toerklasse? Daarbij blijf je gegarandeerd op asfalt en heb je dus helemaal niets te vrezen, nog geen spatje modder!

“Ja, maar… Ook al blijf ik op asfalt, is mijn Dyane of Acadiane wel goed genoeg?” Tijdens Le Citron Pressé leg je een behoorlijke afstand af en rijd je intensief, met veel draaien en keren. Dat is net zoals je er tijdens de zomervakantie mee door de Dordogne of door de Ardèche rijdt. Als jouw Dyane of Acadiane goed genoeg is voor een bergachtige zomervakantie, is hij ook goed genoeg voor Le Citron Pressé. En hoe je dat zeker weet? Op 25 april vindt bij Gert de Jong Automobielen in Aalsmeer de technische keuring plaats. ANWB-Wegenwachters Henk en Yuri zijn daar ook om je onderhoudstips te geven. Die voer je zelf uit of je laat ze bij een van de sponsoren Gert de Jong, Harry Martens of Johan Oldenhage uitvoeren. Zo begint je Citroën in de best mogelijke conditie aan Le Citron Pressé. Mocht er onderweg toch wat kapotgaan, dan moet het wel heel gek lopen, willen de magiërs van de ANWB Wegenwacht dat niet kunnen repareren. Natuurlijk zorg je samen met andere rijders van jouw model Citroën voor voldoende onderdelen. Zo heeft jouw Dyane of Acadiane bij de finish op zaterdag 16 mei een betere conditie dan bij de keuring op 25 april en zo is hij dus pas écht klaar voor de vakantierit die je toch al wilde maken!

Nu jouw Dyane of Acadiane Le Citron Pressé bovenaan zijn verlanglijstje heeft staan, wordt het tijd om deze ook op jouw verlanglijstje te zetten. Zelfs als dit het budget van Sint of Santa te boven gaat, is er een oplossing. Zoek je (co-)piloot buiten je eigen gezin, zodat het inschrijfgeld over twee verlanglijstjes verdeeld wordt! Er is nog een mogelijkheid om op het inschrijfgeld te besparen: dankzij sponsor Garage Johan Oldenhage schrijven de eerstvolgende vijf equipes zich met €100 kennismakingskorting op www.lecitronpresse.nl in, als geen van tweeën aan een van de edities 2011-2014 heeft deelgenomen en als zij op www.citroen-forum.nl/LCP melden waarom zij die korting verdienen. Laat die korting niet lopen, zorg dat je er snel bij bent!

A-Markt, zaterdag 21 maart 2015

 

De “A-markt”

Is een begrip voor eendminnend Nederland en ver over de grenzen.

De zeventiende A-markt in Gemert, is weer de gelegenheid bij uitstek om die onderdelen in te kopen die nodig zijn voor het onderhoud en de restauratie van onze A-types. Zet de datum van zaterdag 21 maart in je agenda en kom die dag kijken, kopen en verkopen. Zoals elk jaar wordt het weer een druk bezochte markt, met een groot aantal bezoekers, zowel nationaal als internationaal.

Een tafel binnen.

We hebben zoals altijd de beschikking over twee grote zalen en uiteraard de ruimte rondom de Kokse Hoeve. In het café restaurant van de Kokse Hoeve kunnen we lunchen en een drankje nuttigen.

De kosten van een tafel zijn 5 euro voor EEEC leden en 10 euro voor niet EEEC leden. De afmetingen van een tafel zijn ongeveer 120 x 60 cm.

Als je binnen wilt staan is het belangrijk op tijd te reserveren

Een plaats buiten.

Indien je besluit buiten rondom de Kokse Hoeve te gaan staan, is reservering niet noodzakelijk en zijn er geen kosten aan verbonden. Je dient dan wel zelf een eventuele tafel mee te brengen en afhankelijk van het weer een partytent of dekzeil. En om een plaats te bemachtigen dien je op tijd aanwezig te zijn. Er worden buiten geen plaatsen gereserveerd of vrij gehouden.

Citroënverkoop

Ook kunnen Citroëns te koop worden aangeboden, voor iedereen is dit gratis

Op de A-Markt, wordt naast de gebruikelijke 2cv4/6, Ami, Dyane, en Mehari onderdelen, de nadruk gelegd op A type onderdelen van voor 1970.

Reservering

Reserveren, (uitsluitend voor binnen) met opgave van het aantal benodigde tafels, kan bij:

Tijs Kolen, organisator A-markt, tel: 06-46724449 of via E-mail, en dient uiterlijk voor 5 maart 2015 te geschieden. Tafels worden gereserveerd op volgorde van binnenkomst van de aanvragen. Na 5 maart 2015 is inschrijving niet meer mogelijk. De vaste standhouders reserveren al een jaar vooruit. De ervaring leert, dat in januari alle tafels al gereserveerd zijn.

Zoals elk jaar dienen de tafels beschermd te worden door zelf meegebrachte kleden, en wordt 'vet spul' buiten uitgestald. De stands kunnen worden opgebouwd vanaf 08.30 uur, de markt start om 10.00 uur en sluit om 16.00 uur, omdat om 17.00 uur de locatie ontruimd moet zijn.

Het adres

Het adres is De Kokse Hoeve, Koksedijk 25, 5421 ZB te Gemert in Noord Brabant.

De Kokse hoeve is gelegen langs de weg van Erp naar Gemert.

 

Dus noteer zaterdag 21 Maart  2015 in je agenda.

 

Tijs Kolen

Organisator A-markt

Prof. Dondersstraat 13

5707 EK Helmond

06-46724449

E-mail: tijs.kolen@gmail.com

Over twee weken wordt het een druk Dyane/Acadiane weekend. Op zaterdag 14 maart onze magazijndag en op 15 maart onze Ledenvergadering in Den Gloeienden Gerrit, aan de Oude Kerklaan nummer 15, 3828 EC  Hoogland. Als het goed is hebben onze leden een mail gekregen met de uitnodiging en de stukken. Tevens staan deze vergaderstukken traditiegetrouw in ons blad van februari. Mocht je geen stukken hebben en wel graag willen langskomen dan kan je mailen met info@dyane.nl.

Behalve dat we als bestuur verantwoording zullen afleggen over het reilen en zeilen van de club, hebben we deze keer als extraatje, voorafgaande aan de vergadering, een interessante lezing over 'schuurvondsten' en verder zal Laszlo Mogyorossy (voorzitter van de Commissie Personen Auto's van het FEHAC) aanwezig zijn om het één en ander uit te leggen en vragen te beantwoorden over de FEHAC.
De lezing over de schuurvondsten zal worden verzorgd door Ard en Arnoud op de Weegh, schrijvers van onder meer het boek "Het lot van de Slapende Schoonheden" waarin de beroemde Dovaz collectie staat beschreven. 
We gaan gelijk om twaalf uur beginnen, dus zorg dat je op tijd bent! Traditiegetrouw eten we na afloop een pannenkoek. 

KAMPEERWEEKEND DYANEVERENIGING NEDERLAND 6,7 EN 8 SEPTEMBER 2013

Zoals jullie ongetwijfeld al op het forum, Facebook of op onze website hebben gelezen organiseren Herman, Joop en Herman ons jubileumkampeerweekend in Drenthe op 6, 7 en 8 september op SVR Camping Boslust, Jufferswijk 114, 7916 VA Elim in Drenthe.

De camping heeft veel beschikbare ruimte, niet alleen voor de kampeerders, maar ook voor degenen die alleen op zaterdag willen komen. Ons veld heeft een grote tent waar we gebruik van kunnen maken, ruime toiletten en douche gelegenheid. Er is een grote hal/kantine waar we als het slecht weer mocht zijn makkelijk kunnen vertoeven met een grote groep en zelf overdekt kunnen BBQ-en.

Herman heeft de toertocht van zaterdag al op papier en deze voert ons door het mooie Drentse land. Joop is al druk met het selecteren van de wijnen die we (tegen een schappelijke vergoeding) kunnen gaan proeven.

Dus meld je aan voor het Jubileum Kampeerweekend op 6 ,7 en 8 september via herman.flip.62@gmail.com

Voor de mensen die niet komen kamperen tijdens het kampeerweekend maar wel zaterdag willen langskomen volgt hieronder een globaal tijdschema van de dag:

De toertocht start ’s morgens tussen half elf en elf vanaf de Camping.

Er is ook nog een wijnproeverij van Joop waar je tegen betaling van een bescheiden bedrag aan mee kunt doen. Wanneer precies en hoeveel het kost weten we op dit moment niet, omdat Joop op vakantie in Frankrijk is en ongetwijfeld nog op zoek is naar mooie wijnen!

Om ongeveer 19.00 uur zal de Barbecue starten.

Zaterdag's ben je natuurlijk van harte uitgenodigd om aan de tourrit mee te doen, als je dan ook nog wilt blijven voor de barbecue zou het fijn zijn om dit nog te melden aan de organisatoren via herman.flip.62@gmail.com.

Nog even huishoudelijk:
Kosten per persoon zijn 10,00 euro voor de barbecue: vlees/vegatarisch, sausjes, salades en stokbrood. De camping regelt dit voor ons bij de lokale slager en zij willen graag een aantal dagen van te voren weten voor hoeveel personen ze moeten bestellen. Geef dus even aan of het vegetarisch of vlees moet worden en voor hoeveel personen.

Dus schroom niet, meld je aan het kan nog STEEDS: herman.flip.62@gmail.com

Groeten van de organisatie uit Drenthe: Herman, Joop en Herman

Op 26 mei aanstaande vindt er een toertocht plaats in Brabant en de Belgische Kempen.

Jan en Coosje Kramer van Eendenspul hebben deze toertocht voor ons uitgezet.

Verzamelen op 26 mei 2013 tussen 10.00 en 10.30 bij 2 cv-garage Eendenspul, Esbeekseweg 8a in Esbeek.

Zie ook de bijgevoegde flyer voor meer informatie. 

Pagina's: [1] 2