90 jaar CitroŽn - Update


24-09-2009

Beide CitroŽngebouwen aan het Stadionplein zullen het eerste weekend van oktober het decor vormen van het 90-jarig jubileum van CitroŽn.

CitroŽn  viert op 3 oktober het 90 jarig bestaan met haar dealerorganisatie en werknemers. Op 4 oktober vormen de CitroŽngebouwen op het Stadionplein
en het middenplein het decor voor een groot aantal buitenactiviteiten, waarvan de voornaamste de CitroŽnparade zal zijn. 90 CitroŽns die het straatbeeld de afgelopen 90  jaar hebben gekleurd starten vanaf het Stadionplein en maken een rit in de omgeving van Amsterdam. Rond 12.00 uur verzamelen deze autoís zich op het Stadionplein en  vormen zo een openluchtmuseum. De start van de parade is om 14.00 uur en vanaf 15.30 uur worden de CitroŽniconen weer verwacht op het Stadionplein. Deze zullen tot
17.00 uur te bewonderen zijn.

In de beide CitroŽngebouwen aan het Stadionplein is het tevens vanaf 14.00 uur mogelijk een expositie te bekijken over de historie van CitroŽn [met een aantal iconen zoals de Traction Avant, de DS en de 2CV] evenals de nieuwe CitroŽn C3 en DS3 te bewonderen.

Ook voor kinderen is er genoeg afleiding: in het Business Center is er een kaart van Frankrijk met daarop de mogelijkheid met miniatuur raceautoís een parcours af te  leggen. Buiten zijn er ook activiteiten voorzien o.a. een springkussen.

Tussen de twee CitroŽngebouwen is de mogelijkheid Ďde inwendige menschí te verzorgen, allemaal vanuit klassieke CitroŽns.

Tip: afhankelijk van het weer kan het erg druk worden. De kans bestaat dat de parkeergelegenheid beperkt is omdat het Stadionplein gedeeltelijk gereserveerd is voor de   autoís van de CitroŽnparade. Andere parkeermogelijkheden zijn de garage onder het Olympisch Stadion en daarnaast kan er in de omgeving van Oud-Zuid zelf [gratis] geparkeerd worden.

Wij danken u bij voorbaat heel hartelijk voor uw betrokkenheid bij 90 jaar CitroŽn en uw komst op 4 oktober naar Amsterdam!

05-09-2009

CitroŽn 90 jaar!

CitroŽn viert dit jaar haar 90ste verjaardag. Ter ere van dit heuglijke feit heeft CitroŽn een mooie site gelanceerd met veel bijzonder beeldmateriaal: www.90.citroen.com/nl. Op deze site staat ook een speciale prijsvraag. De hoofdprijs is een onvergetelijke nacht onder de sterren in Parijs. Je overnacht dan namelijk in C42, de spectaculaire showroom van CitroŽn op de Champs-Elysťes! Je kunt meedoen t/m 20 september, dus wacht niet al te lang.

Facebook

Ook op Facebook heeft CitroŽn inmiddels een account, gewijd aan 90 jaar CitroŽn. U vindt er prachtige foto's van oude, nieuwe ťn toekomstige modellen. Ook staan er een aantal leuke films, waaronder ťťn over 90 jaar CitroŽn. U kunt gewoon eens rondkijken op www.facebook.com/Citroen. Wilt u fan worden of een berichtje achterlaten? Dat kan met een gratis Facebook-account.


23-08-2009

Beste CitroŽn-vrienden,

Graag willen wij jullie informeren over het feest van 90 jaar CitroŽn . 

ďIn het eerste weekend van oktober zal CitroŽn haar 90-jarig bestaan vieren. De gebouwen op het Stadionplein zullen het decor vormen voor diverse activiteiten die 90 jaar Crťative Technologie laten zien. We staan stil bij het verleden, het heden Ťn de toekomst van CitroŽn. Om alvast een tipje van de sluier op te lichten:

Op 4 oktober zal er een parade worden georganiseerd met 90 CitroŽns die duidelijk maken dat Crťative Technologie in het DNA zit van CitroŽn. 
Rondom de gebouwen aan het Stadionplein zullen deze auto's voorafgaand aan de parade een openluchtmuseum vormen. In de gebouwen zelf zal een expositie voorzien zijn met de meest markante feiten in 90 jaar CitroŽn. We hebben speciaal aan 'Papa, Maman & CitroŽn' gedacht: er is genoeg te doen voor het hele gezin!

Kortom: houden jullie vooral 4 oktober vrij in de agenda. We zullen half september met het concrete programma komen.

CitroŽn Nederland in samenwerking met de Nederlandse CitroŽn Clubs.Ē

Voor dit evenement is ook onze vereniging gevraagd medewerking te verlenen. We zijn in het bijzonder op zoek naar een Dyane voor het openluchtmuseum op het Stadionplein en een Dyane uit 1967, of daar in de buurt, voor de parade. Mochten jullie hiervoor interesse hebben kunnen jullie contact opnemen met het bestuur.

Mark Schulte


Laatste update: vrijdag 25 september 2009