Le Citron Pressť in ere hersteld


Oude tijden herleven, want liefhebbers van klassieke CitroŽns kunnen zich eindelijk weer eens met elkaar gaan meten in een klassieke autorally: Vive Le Citron Pressť! Voor veel CitroŽn liefhebbers zal Le Citron Pressť synoniem zijn voor het enige echte evenement waar rijder en navigator het uiterste uit zichzelf en hun CitroŽn dienen te halen. De organisatie van Le Citron Pressť wil niet alleen degenen die jarenlang Ďdroogí hebben gestaan, maar ook zo veel mogelijk novices verwelkomen. Daarom een korte toelichting.

Wat maakt klassiek rallyrijden zo boeiend? Alles draait om precisie: de navigator dient met behulp van diverse navigatiesystemen te herleiden welke route de organisatie op de kaart heeft uitgezet. Dat is geen puzzelen, maar zorgvuldig navigeren en de bestuurder voert die instructies uit, liefst zonder commentaar. Wat maakt het rijden van Le Citron Pressť zo boeiend? U meet zich met andere CitroŽns en het is een goed bewaard geheim dat een CitroŽn nagenoeg onverslaanbaar is in een rally.

De editie van 2011 start op 1 juni 2011 met een facultatieve proloog vanuit Abdij Rolduc in Kerkrade. Deze telt niet mee voor het eindklassement, maar kan worden gezien als voorgerecht. Hij voert naar Esch dat tussen de Franse grens en stad Luxemburg is ingeklemd. Daar start donderdag de eerste etappe die leidt naar Colmar in de Franse Elzas. Vanuit Colmar leidt de route op vrijdag over de geboortegrond van CitroŽn rallycrack, zevenvoudig WRC-kampioen Sťbastien Loeb, en terug naar Colmar. Zaterdag wordt vanuit Colmar koers gezet naar Bastogne waar de finish ligt. De ceremoniŽle finish met afsluitend diner met prijsuitreiking zal ís avonds plaatsvinden in Abdij Rolduc. Prijs voor deelname bedraagt 1.250 euro per equipe. Daarbij zijn drie overnachtingen, drie diners en lunches en toebehoren als rallyschilden inbegrepen. Le Citron Pressť wordt mede mogelijk gemaakt door CitroŽn Nederland. Alle modellen die niet meer in productie zijn, worden toegelaten.

Zie: www.lecitronpresse.nl

Laatste update: zondag 31 oktober 2010