Toertocht 24 oktober 2010 in de kop van Noord-HollandZondag 24 Oktober 2010 organiseert de Dyane Vereniging Nederland een gezellige toertocht in de Kop van Noord-Holland. Hierbij zullen we diverse mooie locaties en pittoreske dorpjes aandoen zoals Schoorl, Warmenhuizen, Tuitjenhorn, Sint Maarten, Moerbeek etc. Natuurlijk mag een bezoek aan het strand niet ontbreken tijdens de rit. Ook zullen we tijdens de toertocht een bezoek brengen aan de privé collectie (museum) van Edwin Groen in Winkel. Hij heeft ca. 90 A-types, waaronder 3 Dyanes en 1 Acadiane. Het startpunt van de toertocht is bij Restaurant Roddels in Grootschermer. Hier kunt u vanaf 10:00 terecht. De toertocht zal van start gaan om 11:00. Bij restaurant Roddels kunt u uw auto parkeren op de parkeerplaats aan de overzijde van het restaurant en kunt u natuurlijk een heerlijk kopje koffie of thee bestellen.

Omdat we ongeveer moeten weten hoeveel auto's er gaan meerijden is het voor ons handig als u wilt doorgeven of u mee gaat rijden en met hoeveel personen u mee doet aan de tocht. Dit kunt u mailen naar dyanevereniging@hotmail.com.

Zorg dat u volledig volgetankt bent voordat deelneemt aan de tocht. Tijdens de toertocht komen we geen tankstations tegen en de rit is ca. 125 km lang. Gedurende de rit zullen we ook geen toiletten tegenkomen met uitzondering van het 2cv-Museum. Dus voordat we vertrekken vanuit Grootschermer is het goed om “leeg” met de rit van start te gaan.

Voor de toertocht vragen we een kleine vergoeding om de lunch te bekostigen.

Programma

Het programma ziet er globaal als volgt uit (genoemde tijden onder voorbehoud) :

11:00 Vertrek uit Grootschermer bij café Roddels (http://www.restaurantroddels.nl)
13:00 1e pauze in School met mogelijkheid om naar het strand te gaan
14:00 Vertrek vanuit School
15:00 2e Pauze nabij Sint Maarten
15:15 Vertrek vanuit Sint Maarten
16:00 3e Pauze 2cv Museum
17:15 Vertrek vanuit 2cv Museum
17:45 Aankomst bij café “De zandloper” (http://www.gerber-partytenten.nl)

  • Tijdens de 1e pauze wordt door de organisatie een eenvoudige lunch aangeboden

  • Tijdens de 3e pauze wordt door het 2cv Museum koffie aangeboden.

  • In café “De zandloper” kan gezellig nagesproken worden over de toertocht onder het genot van een drankje. Tevens is het mogelijk hier te blijven eten. Drank en eten zijn voor eigen rekening

Startpunt

Het startpunt van de toertocht is bij Restaurant Roddels in Grootschermer. Hier kunt u vanaf 10:00 terecht. De toertocht start om 11:00. Aan de overkant van het Café is een klein parkeerplaatsje. Hier kunt u uw auto parkeren. Indien hier geen plaats meer is parkeer u de auto langs de kant van de weg. Denk er aan dat er ook grote vrachtauto’s en bussen door het dorp rijden, het is een doorgaande weg.

Adres:
Restaurant Roddels
Noordeinde 12
1843 JH Grootschermer
0299 – 74 27 00
http://www.restaurantroddels.nl/


Routebeschrijving van Alkmaar/Heerhugowaard

Neem vanaf de N242 (Westerweg) de N243 (Noordervaart) richting Stompetoren – Hoorn. Rij op de Noordervaart voorbij Stompetoren door tot Schermerhorn. Ga bij de molens (aan uw rechterhand) de eerste rechts een kronkeldijkje op. Rij het dijkje helemaal af en ga linksaf de brug over (u rijdt Grootschermer in). Over de brug direct rechts en na zo’n 400 meter bevindt Restaurant Roddels zich aan uw linkerzijde. 

Routebeschrijving vanuit de richting Purmerend/De Rijp

Sla op de N244 af richting De Rijp. Rij door heel de Rijp heen tot u niet verder kunt en ga over de brug heen direct links. Rij vervolgens helemaal door en ga met de bocht mee naar rechts (u ziet al borden met Grootschermer). Ga vervolgens helemaal rechtdoor door de dorpen Graft en Noordeinde. Op het einde over de brug bij Noordeinde gaat u rechts een kronkeldijkje op. Rij het dijkje helemaal af en als u Grootschermer in rijdt neemt u de eerste links. Na zo’n 100 meter bevindt Restaurant Roddels zich aan uw rechterzijde. 

Restaurant Roddels beschikt over voldoende (gratis) parkeergelegenheid. U kunt uw auto aan de parkeerplaats aan de overzijde kwijt
.  

Voor eventuele vragen kunt u contact opnemen met Jeroen Voetel op 06-55563806
Tot dan, namens de DVN, Jeroen Voetel


Forum

Op het forum kunt u de laatste informatie vinden omtrent de toertocht. Klik hier voor het onderwerp over de toertocht


Laatste update: vrijdag 22 oktober 2010