Puzzelrit "De Smokkelroute" 30 oktober 2011 


Puzzelrit ‘De smokkelroute’ op zondag 30 oktober 2011 in het grensgebied tussen Nederland en België. 

Op deze zondag, als we dankzij de begonnen wintertijd een uurtje langer in bed hebben kunnen liggen, organiseren de Dyane Vereniging Nederland weer een mooie en gezellige puzzelrit, dit keer in de prachtige omgeving ten zuiden van Tilburg, in het grensgebied met België. 

Het landschap waar de rit doorheen gaat bestaat uit uitgestrekte bossen, heidegebieden en vennen. Op de grens liggen verschillende kleine weggetjes die nog geheel onverhard zijn maar wel als doorgaande wegen worden gebruikt. Heerlijk rijden dus maar je hoeft niet bang te zijn om te veel van je auto te verlangen. Vroeger werden deze routes veelvuldig gebruikt door smokkelaars in onder andere boter. Er schijnen hier in het verleden echte wild west taferelen te hebben plaatsgevonden met speciaal geprepareerde auto’s en achtervolgingen. 
Onderweg zullen verschillende vragen worden gesteld over dingen die je onderweg tegenkomt en moeten foto’s van de omgeving in de juiste volgorde worden geplaatst. Voor de winnaar is er natuurlijk een leuke prijs te winnen. Onderweg zijn er verder genoeg gezellige stekjes om een drankje of hapje te nuttigen of musea te bezoeken. In de route is hier ook voldoende tijd voor vrijgehouden. We komen onder andere langs de prachtig gelegen Abdij van Postel. Hier kan heerlijk abdijbier en kaas worden gekocht, is een heerlijk terras aanwezig of kan genoten worden van heerlijke portie Belgische frieten bij één van de vele frietkotten.

De 2CV club houdt deze dag in deze omgeving ook een tocht langs de ‘8 sulligheden’. Mogelijk komen jullie onderweg dus ook enkele lelijke eenden tegen, vergeet dan zeker niet te zwaaien.  

We starten in stijl bij de Gasterij van golfbaan Prise d’Eau aan de Gilzerbaan 400 te Tilburg. Er kan hier worden vertrokken tussen 11.00 en 12.00 voor de smokkelrit. Deelname aan deze rit is zoals altijd gratis.

Houdt dus allemaal zondag 30 oktober 2011 vrij in je agenda, tot dan.

Forum

Op het forum kunt u de laatste informatie vinden omtrent de toertocht. Klik hier voor het laatste nieuws over de puzzelrit


Laatste update: woensdag 28 september 2011