Verslag van het kampeerevenement 2005

19-11-2005

Dit jaar werd in het tweede weekend van september weer het jaarlijkse kampeerweekend van onze club gehouden. De voorbereidingstijd was heel krap maar zoals elk jaar is het uiteindelijk weer een heel gezellig evenement geworden. Op het laatste moment moest nog een kampeerterrein worden gevonden en een toerrit worden uitgezet. Plaats wisten we gelukkig al : het dorp Zeeland in de buurt van ons clubmagazijn. De camping was snel gevonden, op slechts enkele honderden meters van het magazijn vandaan, en er was gelukkig ook nog ruimte voor ons evenement. We zaten dit jaar een stuk luxer dan normaal : er waren twee zwembaden, een zeer grote speelplaats voor de kinderen en luxe sanitair. Wel wat anders dan een grasveld met een mobiele wc.

Voor de toertocht konden we gelukkig aankloppen bij Hessel van Boxtel. Bij de vraag of hij misschien een idee had voor een mooie rit rond Zeeland kwam hij niet alleen met een goede suggestie maar nam hij meteen de hele organisatie van de rit op zich.

De vrijdagavond voor het gebeuren ben ik samen met Mary Vlaar naar de camping getogen om daar alvast onze eigen tenten en enkele partytenten op te zetten. De weersverwachtingen waren niet al te best en een beetje droog zitten tijdens het eten en het naborrelen zou wel lekker zijn. Dat zouden we eerder merken dan ons lief was. Ik was nog maar net aangekomen op de camping of de zondvloed kwam al naar beneden, de hele camping stond in een mum van tijd blank. Dat beloofde niet veel goeds…. De regen hield gelukkig na een half uur bijna geheel op en na een frietje in de auto te hebben gegeten zijn we begonnen met het opzetten van de verschillende tenten. Er viel nog wel af en toe een buitje maar nat waren we toch al dus het werk ging gewoon door. Alle tenten stonden vrij snel behalve één : mijn eigen partytent. Het was alleen al een gepuzzel om alle stokken passend te krijgen maar toen we uiteindelijk doorhadden welke waar moest (na meer dan een uur), stortte het geheel weer in. Met een hoop plakband kregen we uiteindelijk, toen het al zowat donker was, de partytent in elkaar. Het weekend kon beginnen. Die avond hebben we nog een flinke lading water over ons heen gehad maar binnen de tenten hielden we gelukkig alles droog.

De volgende dag, een wonder, een strak blauwe lucht!! Snel een kopje koffie gezet en op naar de supermarkt om alles in te kopen voor de lunch en de BBQ. Het weer werd alsmaar beter. In het magazijn alles klaargezet en toen was het wachten op de leden…. Dat viel uiteindelijk wel wat tegen. Het aantal deelnemers was op één hand te tellen. Dit mocht de pret gelukkig niet drukken en na een lekkere lunch en met een zonnetje dat steeds harder ging schijnen, zetten we de enkele Dyanes, een tweetal eenden en een BX in colonne en werd een prachtige rit gereden over de bochtige dijkjes langs de Maas. Halverwege gingen we met een veerpontje de rivier over om even later bij een molen een tussenstop te maken met een bakje koffie met appelgebak. Het was ook nog eens open monumentendag dus de molen was te bezichtigen. Hierna splitste de groep zich : één helft vervolgde de rit richting het magazijn en een tweede groep, met de kinderen, ging richting de camping. Het was ondertussen zo lekker warm geworden dat we kinderen een plons in het zwembad niet wilden ontzeggen. Misschien een goed idee om ook volgend jaar zo’n plek te regelen. Een heerlijke afkoeling na een mooie tocht in de stralende zon is niet te versmaden.

Na het zwemmen werden beide BBQ’s aangestoken. We hadden ondertussen een goede honger gekregen, vooral degenen die ook nog waren gaan zwemmen. Iedereen liet het zich goed smaken. Even na de BBQ kwam zelfs onze voorzitter, die gehinderd door zijn werk er overdag niet erbij kon zijn, even op en neer vanuit Utrecht om nog even mee te genieten. Zoals altijd bij het kampeer evenement van onze club werd ook de avond weer heel gezellig. Dat er dit jaar wat minder leden waren mocht de pret niet drukken. Tot in de kleine uurtjes werd er gezellig nageborreld. Toen iedereen ’s-Avonds lekker in zijn tentje lag kregen we wederom een flinke hoosbui over ons heen maar gelukkig heeft iedereen de ochtend droog gehaald. Het weer was tegen die tijd ook weer ten goede veranderd. Na het ontbijt werd door iedereen zijn eigen tent en gezamenlijk de partytenten opgeruimd. Het gevaarte dat ons vrijdagavond zoveel problemen had gegeven hebben we dubbelgevouwen en in de afvalcontainer gedumpt. Daar beginnen we niet nog eens aan.

Ondanks de korte voorbereidingstijd en de lage opkomst was het dit jaar weer een zeer gezellige bijeenkomst. Het weer zat ontzettend mee, een prachtige toertocht die met open dak gereden kon worden en een heerlijke BBQ. Iedereen is zondag met goede herinneringen naar huis gegaan. Dat doen we volgend jaar weer alleen hopelijk met meer leden…..   

Mark SchulteLaatste update: dinsdag 22 november 2005