Magazijn Dyane Vereniging Nederland

20-11-2005

De Dyane Vereniging Nederland is blij dat een hoop mensen extra hebben geïnvesteerd in het magazijn door extra te doneren. Hulde. Vanaf de verzending van de acceptgiro’s zal er in het magazijn een lijst liggen met namen van mensen die extra gestort hebben. Zij kunnen het gestorte bedrag dan weer verzilveren in het magazijn. Let op legitimatie verplicht!
Langs een aantal kanalen bereiken ons berichten dat leden morren over de prijzen in het magazijn. Die zouden aan de hoge kant zijn. Dit is een feit wat waarschijnlijk wel klopt maar er zijn leden die her en der onderdelen opscharrelen voor prijzen waarvoor wij niet kunnen leveren.
Er is echter ook een kwaliteitskwestie gaande. We kunnen bijvoorbeeld lagers, daken en rubbers verkopen voor bijna de helft van de prijs waarvoor we nu leveren. “Prima!” roepen er een paar. Maar de onderdelen zijn van dergelijke kwaliteit dat wij ze niet wìllen leveren. Lagers die binnen een jaar weer vervangen moeten worden en daken waarvan we de helft terug krijgen omdat ze niet passen. Idem voor rubber die van hun homokineten aflopen en harder lekken dan hun originele versleten broeders. Dit is een kwaliteit die we u niet aan willen doen, eenvoudig omdat we het zelf ook niet willen hebben en goedkoop duurkoop blijkt. Vergelijk graag het kaf met het koren.
Wilt u tevens dat de kwaliteitsartikelen goedkoper worden? Koop ze dan bij de vereniging. Hoe meer wij verkopen, hoe hoger onze korting wordt. Voor de prijzen van gebruikte onderdelen geld eveneens dat we toch bepaalde prijzen moeten vragen.
Een lid komt een spatbord halen (echt gebeurd). Hij kiest een knap exemplaar en wij vragen daarvoor 80 Euro. Hij vindt dit belachelijk duur. Klopt 80 Euro is veel geld. Wist u dat een DS spatbord van dezelfde kwaliteit ruim het 10 voudige kost? Grappig detail is dat het vervaardigen van een Dyane spatbord moeilijker is, dan dat van zijn goddelijke evenknie!
Het magazijn moet betaald worden natuurlijk en we moeten investeren om de onderdelen die nu goedkoop zijn, goedkoop te houden. Dit vraagt een investering van U, in uw club. “Bij die boer op de hoek liggen spatborden voor 10 Euro.” Ons advies is dan altijd: “Direct 30 kopen en afleveren bij het magazijn, wij betalen u er dan het dubbele voor!”

Hij moet nog terug komen.

Tot ziens in het magazijn!

Willem van Noorden
Voorzitter
Laatste update: maandag 12 december 2005