Verslag technisch evenement - Elektriciteit


12 Volt Multiplex

Voor een select gezelschap (zo’n twintig leden van de Ami- en de Dyane Vereniging Nederland) heeft de bedrading van een plaat multiplex geen geheimen meer. Dat is te danken aan Willem van Noorden en Marcel Elzakkers, die 11 november uitvoerig, leerzaam en toch leuk uitleg gaven over de elektrische organen van onze auto’s.

De twee ervaren techneuten hadden voor de gelegenheid de elektrische onderdelen van een Dyane, inclusief de kabelboom, op een king size paneel geschroefd. Spanning en stroom bleven onzichtbare grootheden, maar overigens maakte de opstelling veel duidelijk. De werking van en de mogelijke storingen aan de verschillende componenten werden stuk voor stuk uit de doeken gedaan, tips over reparaties waren er in overvloed en ook de veiligheid kwam uitgebreid aan bod.

Voor de meeste AVN’ers in het publiek was het meteen ook de eerste kennismaking met het magazijn van de Dyane Vereniging Nedeland bij het Brabantse dorpje Zeeland– want daar werd het leerzame evenement gehouden. De koffie bleek er net zo pittig als in Noordeloos.

Willem, Marcel, bedankt. Hopelijk kunnen we vaker bij jullie op visite komen.

Peter Logcher

 


Laatste update: zondag 11 februari 2007