Nieuws uit het magazijn


Magazijn

Goed bezochte magazijndagen in januari en februari, in maart het technisch evenement met als onderwerp de fuseepen en in april het technisch evenement met als onderwerp de motor: 2007 is veel belovend begonnen voor het magazijn!

Nu het magazijn zo lekker begint te draaien, is het de bedoeling een magazijncommissie samen te gaan stellen van mensen die het leuk vinden op regelmatige basis een zaterdag in het magazijn aanwezig te zijn, technische vragen te beantwoorden en onderdelen te verkopen. Bent u geďnteresseerd? Graag een email naar dyaneonderdelen@hotmail.com of spreek een bestuurslid aan tijdens een magazijndag.

Gelukkig weten steeds meer leden de weg naar het magazijn in Zeeland te vinden. Maar heeft u onderdelen nodig en bent u niet in de gelegenheid ze op te komen halen in Zeeland, dan is het meestal mogelijk de onderdelen te versturen of ze bij een van de bestuursleden af te halen. Kijk eens bij de bestuursleden (er woont vast iemand bij u in de buurt) of neem contact op met ondergetekende.

Magazijnbon

Zoals u in het stuk van de penningmeester kan lezen, kunt u ook uw magazijnbon jaarlijks automatisch af laten schrijven. Wij hopen dat u massaal gebruik gaat maken van deze mogelijkheid, want u geeft daarmee het magazijn financiële ruimte om onderdelen in te kopen. De vijf of tien euro (mag ook meer!) die u betaalt voor een bon krijgt u terug bij u waankopen in het magazijn. Zo snijdt het mes dus aan twee kanten. Gekochte magazijnbonnen blijven vijf jaar geldig.

Werkplaatshandboeken A-typen

De vereniging heeft de hand weten te leggen op de allerlaatste werkplaatshandboeken. Het gaat hier om de herdruk die is verzorgd door het Citrofieltje. Het Citrofieltje is gestopt, dus een herdruk zit er voorlopig niet meer in.
Elk werkplaatshandboek bestaat uit vijf delen, gebundeld in drie klappers. In het handboek staan alle voorkomende reparaties aan alle A-typen, dus de Dyane en Acadiane, maar ook 2cv, Ami, etc. Overzichtelijk per type gegroepeerd.

Deze werkplaatshandboeken worden nu eerst aan de leden van de Dyane Vereniging aangeboden. We zijn al benaderd door andere clubs die veel belangstelling hebben voor de boeken, dus haast u! Dit is echt de allerlaatste kans. Er zijn er nog maar ongeveer 10 op voorraad in het magazijn. De boeken die we niet aan onze eigen leden kunnen verkopen zullen door andere clubs overgenomen worden. En dan is de koek dus echt op! De werkplaatshandboeken kosten € 105,00 per set.

Nieuw in het magazijn

  • Een Dyane koets, erg goede basis voor een restauratie, € 100,00.

  • Een hard chassis dat na een anti-roest behandeling zo onder uw Dyane gebruikt kan worden, € 150,00.

  • Spiegelrand voor de buitenspiegel, inclusief uitgebreide gebruiksaanwijzing  € 7,50.

  • Voor de Dyane het dakbalkrubber (bevestigd aan de balk waar de achterklep aan scharniert) is weer verkrijgbaar.

  • Te huur: open gewerkte remtrommels voor de voorremmen, zowel voor een Dyane 4 als voor een Dyane 6. Voor het afstellen van de remmen.

  • Wisselen van fuseepennen. Uitsluitend mogelijk op afspraak.

Magazijn agenda

12 mei

Magazijn open & technisch evenement: cilinderkoppen

9 juni

Magazijn open & technisch evenement: ontsteking

14 juli

Magazijn open

Tot ziens in het magazijn!

Menno Maathuis


Laatste update: vrijdag 08 juni 2007