Foto's kampeerevenement DVN "40 jaar Dyane"


Een heugelijk jaar 2007. niet alleen is uw voorzitter 40 geworden, ook onze favoriete voertuigen rijden dit jaar al 40 jaar op deze aardkloot rond. Om dit te vieren geven wij het kampeerweekeinde een extra feestelijk tintje. Helaas worden we ook steeds zeldzamer op de weg. Recent dan een stoetje Fransen, waarschijnlijk komend uit Zweden maar dan houd het voor de afgelopen maand toch wel op. Het is nog maar zelden dat ik een Dyane of Acadiane langs zie stuiven en ook op tv komen we af en toe nog eens voorbij. Voor de opletters tijdens het reclameblok, tijdens een reclame van deodorant waarbij een vent met stieren en beren door de straten rent is een van de slotscènes weggelegd voor een witte Acadiane. Toch komen we ook wel eens prominenter aan bod, bijvoorbeeld tijdens Top Gear. U weet wel dat programma waar ze van de snelle auto's testen en auto's met weinig vermogen per definitie niet deugen.
Hugh Grant was hier te gast en vertelde over zijn autoverleden. en wat bleek, zijn eerste auto was een Dyane! hij klaagde over de traagheid maar ja. Verder bleek hij vele grote auto's gehad te hebben van Austin Martins en Jaguars en vette BMW's. Hij klaagde dat hij in al die auto's last van zijn rug kreeg en noemde het hele rijtje op waarin dat het geval was. Opvallend was dat zijn eerste auto in dat rijtje ontbrak. Misschien kijkt hij op de site, en komt hij even buurten. 

Willem van Noorden

Volgende keer weer de Dyane…..

De zondag werd een mooie dag. Het weer was volkomen omgedraaid, de zon scheen en de temperatuur schoot omhoog. Weer misten we de Dyane nu we geen mogelijkheid hadden het dak open te gooien. De rally bestond deze dag uit een vrij in te tekenen route door een lijst prachtig gelegen Belgische dorpjes rond de stad Hasselt, die we zaterdagavond kregen uitgereikt. In deze dorpen moesten vervolgens allerlei vragen worden beantwoord. Dit ging ons goed af. Zonder problemen konden we alles vinden en hebben we het maximale aan punten binnen kunnen halen. Een goede klassering zat er echter na onze modderdoop niet meer in. Dit drukte de pret echter in het geheel niet. De lunch was deze dag in een bierbrouwerij gevestigd in een mooi gelegen kasteel. Ook hier lieten we het ons goed smaken en sloegen vervolgens nog enkele lekkere biertjes in en een lekker kaasje. 
Het weekend werd weer afgesloten met een heerlijke avondmaaltijd en de prijsuitreiking in Hotel Holland. De volgende ochtend, na een goed ontbijt, ging het weer op huis aan. De familie van Raay had zich wederom uitgesloofd om er weer een fantastische weekend van te maken. Ook de gastvrijheid en behulpzaamheid van iedereen in Hotel Holland was hartverwarmend. Alweer een heerlijk weekend gehad in Zuid Limburg met nieuwe ervaringen en de behoefte het volgend jaar weer te gaan proberen, maar dit keer weer met de Dyane…..

Mark Schulte 


Klik op de volgende link voor foto's van het kampeerweekend


Laatste update: zondag 24 februari 2008