SPOG maakt nieuwe onderdelen voor de Dyane 


In mei van dit jaar waren op Citromobile in Utrecht, bij de stand van Spare Parts Organisation Group (SPOG), alle onderdelen te zien die zij voor de Dyane en de Acadiane opnieuw laten maken. De SPOG is onderdeel van de 2CVGB, de 2CV club uit Engeland. Omdat voor de 2CV inmiddels bijna alles nieuw gemaakt wordt, is de SPOG zich gaan toeleggen op het maken van onderdelen van de Dyane en de Acadiane. Dat juichen wij als vereniging natuurlijk van harte toe! Daarom hebben we besloten als vereniging lid te worden van de SPOG. Dat heeft als groot voordeel dat we de onderdelen die ze verkopen, tegen hele scherpe prijzen kunnen inkopen. En dus ook voor hele scherpe prijzen in ons magazijn aan de leden kunnen doorverkopen. 
Van de nieuwe onderdelen die SPOG laat maken waren enkele al verkrijgbaar in het magazijn: het reparatiestuk voor het voorruitframe (inclusief motorkapscharnier) en de plastic slotvangers voor het eerste type Dyane met opstaande deurklinken. Op Citromobile was te zien dat SPOG op dit moment bezig is met het laten maken van rubbers voor de schuiframen (!!) en de geleide strips voor de schuiframen. De rubbers zijn nog niet klaar, maar goede nieuws is dat inmiddels de geleide strips in het magazijn op voorraad zijn. Ze kosten 9 euro per stuk of 17,50 per paar. 
SPOG heeft ook de grote splitpennen voor het motorkapscharnier (met haaks opstaande krul) en voor de achterklep van RVS laten maken. Voor de Acadiane hebben ze de regengoot boven de achterdeuren laten maken. Alles in ons magazijn te bewonderen en te koop! 
Laatste nieuws is dat SPOG bezig is de witte cups voor de bevestiging van de koplampen in de plastic koplampbak te laten maken. Zodra er meer bekend is en ze in het magazijn te koop zijn laat ik het weten! 

Menno Maathuis

Laatste update: zondag 24 februari 2008