Verslag pekelrally 2008 


Al sinds de oprichting van de vereniging hebben wij een dubieuze traditie genaamd de pekelrally. Wat is het ontstaan van deze rally? 

Jaren geleden, tijdens een treffen van een bevriende vereniging, werd er met afschuw gesproken over mensen die met een klassieker doorreden in de winter. John en ik keken elkaar aan en de volgende rally was geboren: een PEKELrally. Ongeloof en vernietigende blikken waren ons deel. In de loop der jaren hebben wij deze rally met wissellend succes gehouden en met name als er echt gepekeld dreigt te gaan worden, blijkt de opkomst meestal laag. Zo ook dit jaar. 

Cor Brok vertelde op ons jaarlijkse kampeerevenement wel een mooie tocht te weten in de Alblasserwaard. Goede suggesties zijn altijd welkom dus het aanbod werd aanvaard. Cor stuurde ons de gegevens en Mark en mijn persoon hesen ons in een gemeentelijke bestelbus (goedkope kilometers) en controleerden de route. Wat ons betreft moest het een succes worden. 

30 november was de dag. Al vroeg reed ik naar de startplek bij de Mc Donalds in Alblasserdam maar helaas kreeg het KNMI gelijk. Sneeuwvlokken dwarrelden omlaag en maakten wegen en opritten glad. En dat net op het moment dat gegadigden in de auto zouden moeten stappen om mee aan de rit te doen. Ervaring leerde: Dat doen ze dan dus niet! 

Ik kreeg dus gelijk. De opkomst was minimaal en slechts een handvol A-typen verscheen aan de start maar de barre winterse omstandigheden zorgden onderweg voor diverse uitvallers. De prijsuitreiking werd dan ook een bestuurlijk onderonsje. 
Een bezoekje waard, de Alblasserwaard. Een pareltje tegen de randstad aan waar de randen van de industrie en natuur tegen elkaar aanliggen. Vele mooie plekjes en prachtige doorkijkjes en niet te vergeten molens!  U was er waarschijnlijk niet bij. U heeft wat gemist. 

Willem van Noorden 

Laatste update: dinsdag 03 maart 2009