Het DVN-magazijn gaat internationaal!


Och, dat is misschien een klein beetje overdreven, maar feit is dat we op 17 oktober 2009 namens de Dyane Vereniging een tafel gehuurd hebben op de jaarlijkse onderdelen beurs van de Vlaamse 2CV club Huppel. Die werd gehouden in Merksplas, een plaatsje ongeveer 10km over de Belgische grens. Internationaal dus!
Doel was om de bekendheid van de Dyane Vereniging Nederland te vergroten en  te laten zien wat we in het magazijn verkopen aan nieuwe Dyane onderdelen. Denk dan vooral aan de spullen die we uit Engeland, afkomstig van SPOG, laten komen. Op de wereldmeeting in Tsjechië deze zomer kreeg ik van een paar Belgen te horen dat er bij hen weinig te krijgen is voor de Dyane, en van de DVN hadden ze nooit gehoord. Dus de beurs in Merksplas was een mooie gelegenheid om te laten zien wat er in Nederland voor de Dyane (en natuurlijk de Acadiane) gedaan wordt. We zijn in de opzet aardig geslaagd. Hoewel het niet zo erg druk op de beurs was, waarschijnlijk omdat in hetzelfde weekend de 24h van Spa-Francorchamps was, hebben we wel veel visitekaartjes uitgedeeld, en ook nog wat spullen verkocht. Dus ik denk dat nu in ieder geval meer mensen in België weten dat de DVN bestaat!

In het magazijn in Zeeland wordt hard gewerkt aan een stellage om een aantal koetsen op te plaatsen. In het vorige clubblad heb je hier de foto’s van kunnen zien, of misschien heb je de stellage al met eigen ogen in het magazijn bekeken. Wanneer de koetsen een verdieping hoger kunnen staan, komt er hopelijk weer wat meer plek vrij voor auto’s en onderdelen. Want op dit moment zitten we behoorlijk vol. In ieder geval is er voorlopig geen plek meer voor mensen die een plekje zoeken om hun Dyane te stallen. Helaas! Wellicht verandert dit weer als de stellage in gebruik is en een aantal onderdelen dat veel plaats in beslag neemt (voorspatborden) is gedemonteerd.

Zoals ik al eerder op deze plaats meldde, is het aantal leden dat het magazijn bezocht in 2009 heel goed geweest. Nu we naar het einde van het jaar toe gaan, spreek ik de wens en de hoop uit dat dat in 2010 weer zo mag zijn. Dat geeft voor het bestuur en alle andere vrijwilligers die in het magazijn rond lopen de bevestiging dat we goed bezig zijn! En hopelijk stijgt ook het aantal auto’s dat mee doet aan ritten en het kampeerweekend in 2010. Met al die verkochte onderdelen kan dat toch haast niet anders…

Vanuit Zeeland wens ik je hele fijn feestdagen en een goed en gelukkig 2010. En hopelijk tot ziens in het magazijn in 2010!

Menno Maathuis

Laatste update: vrijdag 22 januari 2010