Dyane Vereniging Nederland

Restauratie => Overige => Topic gestart door: Lucas op 07-11-2017 20:21

Titel: Help wielnaaf moer wil niet los
Bericht door: Lucas op 07-11-2017 20:21
Hallo ben al twee avonden zoet met de wielnaaf moer achter.
Dop44 en dopkruissleutel verlengt maar deze is nu verbogen. Vandaag perslucht pneumaat erop echter deze rammelt hem niet los. Vraag is doorboren en splijten een optie.
Iemand suggesties???
Titel: Re: Help wielnaaf moer wil niet los
Bericht door: Nico op 08-11-2017 09:35
Hi Lucas, ik heb iets soortgelijks gehad met de kroonmoeren op de voorassen. Ik heb ze uiteindelijk heet gestookt met de gasbrander en ze daarna met een grote hamer, waarbij een ik pijp op de sleutel had gezet losgeslagen. Ik heb bij de Burton jongens gevraagd of dat gevaar kon opleveren. Zij gaven aan dat je daarmee het vet in de lagers kon "uitkoken". Ik reed echter rond 1980 ook al een Dyane en een bevriende monteur die mij destijds hielp gebruikte ook de vlam in dit soort gevallen. Mijn voorwiellagers hebben er in ieder geval geen last van gehad.
Titel: Re: Help wielnaaf moer wil niet los
Bericht door: Lucas op 08-11-2017 10:53
Dank voor jouw reactie.
Inderdaad is warm maken een optie maar daar ik vermoed dat het lager al vervangen is ( vorige eigenaar) wilde ik voorzichtig zijn met het warm maken. Om genoemde redenen. Daar ik de moer toch moet vervangen is de moer splijten een optie.
Of zit ik er helemaal naast.
In iedergeval bedankt voor de reactie.
Titel: Re: Help wielnaaf moer wil niet los
Bericht door: Nico op 08-11-2017 18:40
Hi Lucas, ja splijten kan ook, maar ook dat zal niet meevallen. Daarnaast moet je uitkijken dat je het draad niet beschadigd. Ik weet niet of je gelegenheid hebt om zaterdag naar de magazijndag te komen? Daar lopen altijd redelijk veel techneuten rond met goede idee├źn en ervaring. En er is materiaal voldoende voorhanden om het probleem "aanschouwelijk" te bespreken.