Dyane Vereniging Nederland

Menu

       
Forum Dyane Vereniging Nederland

Auteur Topic: hoe een imperiaal monteren op een acadiaane  (gelezen 2273 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Rinus

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 27
  • 1. Lid DVN?: --
  • 3. Dyane of Acadiane?: Geen
  • 5. Woonplaats: Wilhelminadorp
  • 6. Provincie: Zeeland
hoe een imperiaal monteren op een acadiaane
« Gepost op: 08-02-2015 08:21 »
hallo
ik heb hier een imperiaal liggen die ik op mijn  acadiane wil monteren ,maar hoe ga ik deze monteren ? indien er mensen zijn die er een gemonteerd hebben zou ik daar graag wat foto,s van willen hebben . zodat ik kan zien waar de gaten in het dak geboord zijn en ook wil ik graag wat foto,s van de binnen zijde om te zien of er een plaatje of een soort framewerk voor nodig is , om te voorkomen dat het dak gaat deuken of inzakken .

graag zie ik wat foto,s en info tegemoet

mvg rinus

Offline Marcel

  • DVN leden
  • Hero Member
  • *
  • Berichten: 865
  • Lange Aca rijder die geen zonneklep nodig heeft
  • 1. Lid DVN?: Ja
  • 3. Dyane of Acadiane?: Acadiane
  • 5. Woonplaats: Roosendaal
  • 6. Provincie: NoordBrabant
Re: hoe een imperiaal monteren op een acadiaane
« Reactie #1 Gepost op: 19-02-2015 14:36 »
Hoi. Ik heb wat foto's gemaakt van mijn imperiaal.
Deze is weliswaar niet gemonteerd maar ik hoop dat je een beter beeld krijgt bij de montage er van.

Op de eerste foto zie je dat de steun-voet aan de imperiaal zit geschroefd.

Op de tweede foto zie je de overige bevestiging middelen; de linker grijze trapeze vormige rubber blok is een extra ondersteunende blok, voor als je een zware last op je dak wilt dragen, of voor het goed verdelen van de druk op het dak.
Het zwarte rechthoekig flapje is van rubber en gaat (aan de buitenzijde) ONDER de steun-voet.
Het meest rechtse - rechthoekige metalen profiel heeft de contra-vorm van de steun-voet en word aan de binnenzijde gemonteerd met bout/schroef & moer.
(Een tip; als je de gaten geboord hebt, zorg dat het kale metalen gat weer een vers likje verf krijgt, of iets van roest bescherming, want er kan veel viezigheid onder die steun-voet-profielen kruipen)

Indien er nog geen gaten in jouw koets zitten, dan kan je de positie van jouw imperiaal zelf bepalen.
Persoonlijk zou ik de imperiaal op het dak leggen en kijken wat het best uitkomt qua verdeling.
Het wijst zichzelf meestal wel aardig uit hoor.
Succes er mee, en ik hoor graag hoeveel (top) snelheid jouw Aca inlevert met een imperiaal.  ::)
« Laatst bewerkt op: 19-02-2015 15:01 by Marcel »

Offline Rinus

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 27
  • 1. Lid DVN?: --
  • 3. Dyane of Acadiane?: Geen
  • 5. Woonplaats: Wilhelminadorp
  • 6. Provincie: Zeeland
Re: hoe een imperiaal monteren op een acadiaane
« Reactie #2 Gepost op: 19-02-2015 18:25 »
Bedankt voor het plaatsen van de foto,s , hier kan ik wel wat mee
of ik snelheid in ga leveren weet ik niet ik heb de auto een keer op110 km gehad en dat is hard in een acadiane , maar dat zal je zelf ook wel vinden . ik weet niet of de auto nog harder kan ( de weg was op ;)maar het lijkt mij ook niet goed voor de auto het gaat nog al leven houden en de radio kan dan ook niet hard genoeg , maar als ik zo rond de 90 km uitkom vind ik het hard zat maar ik laat het wel even weten .
mvg rinus