Dyane Vereniging Nederland

Menu

       
Forum Dyane Vereniging Nederland

Auteur Topic: binnenverlichting acadiane  (gelezen 1688 keer)

0 leden en 1 gast bekijken dit topic.

Offline Tapperwijn

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 16
  • 1. Lid DVN?: Nee
  • 3. Dyane of Acadiane?: Geen
  • 5. Woonplaats: Terschuur
  • 6. Provincie: Gelderland
binnenverlichting acadiane
« Gepost op: 12-02-2017 14:15 »
Ik begrijp niet hoe de binnenverlichting (tegen dak) van mij Mixta werkt: het lijkt wel of er altijd spanning op staat.

Offline Marcel

  • DVN leden
  • Hero Member
  • *
  • Berichten: 842
  • Lange Aca rijder die geen zonneklep nodig heeft
  • 1. Lid DVN?: Ja
  • 3. Dyane of Acadiane?: Acadiane
  • 5. Woonplaats: Roosendaal
  • 6. Provincie: NoordBrabant
Re: binnenverlichting acadiane
« Reactie #1 Gepost op: 12-02-2017 17:58 »
Hoi Ary,
Het klopt dat er altijd spanning op staat; een constante voeding, zodat je altijd je lampje kan gebruiken; dag en vooral nacht. Dus niet vergeten uit te zetten na gebruik.
Maar als ik het zo zie, zou ik de contacten schoonmaken; corrosie verslechterd het functioneren, vooral de aan/uit schakelaar.
Grt

Offline Tapperwijn

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 16
  • 1. Lid DVN?: Nee
  • 3. Dyane of Acadiane?: Geen
  • 5. Woonplaats: Terschuur
  • 6. Provincie: Gelderland
Re: binnenverlichting acadiane
« Reactie #2 Gepost op: 12-02-2017 18:09 »
Dag Marcel,
  dank voor je reactie. Omdat ik dacht dat het armatuurtje defect was heb ik een (duur) nieuw exemplaar in huis gehaald. Ook dit setje blijft bijna constant branden. De techniek van het schakelaatrje begrijp ik niet. Het armatuurtje zat bij mij met een dikke parker vastgeschroefd. Die parker maakt verbinding met een koperen stripje dat geen verbinding maakt met de min van het lampje.
  Uitzetten van het lampje: graag, maar hoe?

Offline Marcel

  • DVN leden
  • Hero Member
  • *
  • Berichten: 842
  • Lange Aca rijder die geen zonneklep nodig heeft
  • 1. Lid DVN?: Ja
  • 3. Dyane of Acadiane?: Acadiane
  • 5. Woonplaats: Roosendaal
  • 6. Provincie: NoordBrabant
Re: binnenverlichting acadiane
« Reactie #3 Gepost op: 13-02-2017 10:52 »
Mijn binnen verlichting zit op de goede manier / werkende aangesloten.



Ik hoop dat het duidelijk is voor jouw vraag.
Grtz

Offline Tapperwijn

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 16
  • 1. Lid DVN?: Nee
  • 3. Dyane of Acadiane?: Geen
  • 5. Woonplaats: Terschuur
  • 6. Provincie: Gelderland
Re: binnenverlichting acadiane
« Reactie #4 Gepost op: 13-02-2017 15:04 »
Beste Marcel,
  dank voor de reactie. Duidelijk? Nee, nog niet. Op jouw foto's heb ik een cirkeltje gezet. Daar zou, lijkt mij, de massa verbinding moeten maken met het lampje.
  Ik stuur je nog even mijn twee schakelaars ( de oude en de de nieuwe). Met geen van twee kan ik het lampje laten branden als ik de stroom via de parker laat lopen. Als ik de stroom via de klemmetjes laat lopen brandt het lampje, maar krijg ik hem niet uit.
  De oplossing is vast heel eenvoudig, maar ik zie het nog niet.

Offline Marcel

  • DVN leden
  • Hero Member
  • *
  • Berichten: 842
  • Lange Aca rijder die geen zonneklep nodig heeft
  • 1. Lid DVN?: Ja
  • 3. Dyane of Acadiane?: Acadiane
  • 5. Woonplaats: Roosendaal
  • 6. Provincie: NoordBrabant
Re: binnenverlichting acadiane
« Reactie #5 Gepost op: 13-02-2017 15:55 »
Bij deze een foto van de schakelaar, welke de verbinding maakt met de massa, dus AAN staat.
(Op jouw foto's en mijn eerste foto staat de schakelaar UIT)
Let wel, mijn accu is op dit moment NIET aangesloten, dus vandaar dat het lampje NIET brand.



Ik vermoed dat bij jou, de contact rol gecorrodeerd is en dus geen verbinding maakt. Ook bij nieuwe lampjes kan dit voorkomen. Of er zit nog wat vettigheid op. Kwestie van schoonmaken.
« Laatst bewerkt op: 13-02-2017 16:08 by Marcel »

Offline Tapperwijn

  • Newbie
  • *
  • Berichten: 16
  • 1. Lid DVN?: Nee
  • 3. Dyane of Acadiane?: Geen
  • 5. Woonplaats: Terschuur
  • 6. Provincie: Gelderland
Re: binnenverlichting acadiane
« Reactie #6 Gepost op: 13-02-2017 17:45 »
Beste Marcel,
 inderdaad: in 34 jaar was er corrosie opgetreden. Ik heb alle stripjes en het koperen rondje onder de schakelaar losgemaakt, alles opgeschuurd, een drupje contactspray toegevoegd, alles weer gemonteerd en het systeem werkt perfect.
  Veel dank - Ary

ps Ik heb nu een nieuw plafondsetje over...